SLAMNATI PELETI

Prodajamo tudi slamnate pelete, primerni tudi za zajce in ostale domače živali. Ustrezni za hrano ali nastil.

.

Več o ponudbi...

Peleti in proizvodnja

Kratek vodnik proizvodnje peletov iz lesne biomase.

peleti_kupcek

Vas zanima več...

Postopek izdelave peletov

Pri ogledu proizvodne linije smo lahko videli, da vhodno surovino-lesne sekance zmeljejo v žagovino, ki jo dovajajo v sušilni boben, kjer se s pomočjo kotla na lesne sekance posuši.

Sušilni sistem sestavlja kotel na lesne sekance, iz katerega dimni plini potujejo v lovilec isker, nato pa v trikomorni sušilni boben, kamor dovajajo čisto žagovino. Žagovina se v sušilnem bobnu posuši na 5-6% vlažnosti in preko ciklona potuje v zalogovnik žagovine.

Suha žagovina vstopa v granulator peletov, kjer se po potrebi ovlaži s paro, ki še pospeši izločanje lignina-naravnega lepila, ki se nahaja v lesu.

Peleti iz granulatorja potujejo v hladilnik in nato v presejalnik, kjer se odstranijo vsi manjši delci in lesni prah, ki gre na ponovno stiskanje.

Pakirna linija sestoji iz zalogovnikov, ki s pomočjo računalniško vodenih dozatorjev dozirajo pelete v 15kg ali 1000kg vreče.

Povzeto po članku objavljenem v Kamniškem občanu (št. 16, dne21. septembra 2012), avtor: Saša Mejak

Povezava do časopisa v PDF obliki

Peleti na zalogi

Peleti IGLAVCI smreka, jelka, pinja – BREZ LUBJA (A1 kvaliteta):

  • 1 vreča (15 kg) 4,0 €
  • 1 tona 245 € (cena velja ob nakupu cele palete)

Vse cene vključujejo DDV  

Kupi zdaj!

Vprašanja in odgovori

  • Gospo Marjeto iz Kamniške Bistrice zanima zakaj se ji je zamašila sobna peč na pelete.
    Strokovnjak odgovarja: Za sobne peči, kamine in kaminske vložke na pelete priporočamo uporabo bukovih pelet, ker ne vsebujejo smol in je možnost mašenja dozirnega sistema manjša. Zaradi vsebnosti smol se namreč peleti radi zlepijo skupaj.  
  • Marko iz Mengša sprašuje: "V hiši se trenutno ogrevamo na kurilno olje, v lanskem letu smo porabili za cca. 1400 litrov olja (cca. 1400€) za kurilno sezono. Kakšen bi bil strošek, če vzamemo peč na pelete?
    Strokovnjak odgovarja: Ocenjujemo, da bi s kurjenjem na pelete porabili cca. 3 tone pelet, kar znese cca. 720 €. Nekaj modelov "peč"-i na pelete najdete na naši internet strani, sicer pa vam nudimo tudi ogled in svetovanje na objektu.

     

Peleti rifuza - raztreseni

Peleti refuza oz. raztreseni peleti, minimalna količina 24 ton, cena po dogovoru!

  Vprašaj!

Pokličite 059 253 061 ali 040 34 34 30.

Monterji in serviserji pozor

V podjetju Biogen iščemo monterje oz. serviserje za montažo gorilnikov lastne proizvodnje na področju cele Slovenije. Pokličite nas na 059 253 061 ali 040 34 34 30.

Nahajate se: Domov Postopek

Perspektiva

Slovenija spada med najbolj gozdnate dežele EU!